Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért nem maradt Werner a Leipzignél tovább!

Mint ismert, Timo Wernert leigazolta a Chelsea együttese, a német támadó pedig nem marad az RB Leipzig gárdájánál a Bajnokok Ligája idény befejezésére. 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Wernert a Chelsea szerezte meg. A Liverpool által is sokáig csábított támadó végül a “Kékekhez” írt alá, ami mellett az is eldőlt, hogy nem fogja segíteni korábbi csapatát, az RB Leipziget a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A lipcsei alakulat még a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet előtt biztosította helyét a legjobb 8 között, miután összesítésben 4-0-ra felülmúlták a tavalyi döntős Tottenhamet. Azt még nem tudni, hogy Gulácsi Péterék ki ellen fognak játszani majd az elődöntőbe jutásért, de az biztos, hogy legeredményesebb játékosuk nélkül várják a folytatást. Most erről a nehéz döntésről beszélt a német támadó:

Természetesen nagyon fáj, hogy nem segíthetek a Lipcsének a Bajnokok Ligájában, de én július 1-től már a Chelsea játékosa vagyok, tőlük fogom kapni a fizetésem. Ez mindkét fél számára tiszta volt. Próbáltam kizárni a Bajnokok Ligája kérdését, hiszen tudtam, hogy valamelyik fél számára fájdalmat fogok okozni. Épp ezért egyezett meg az ügynököm így a klubokkal. Mindig is szurkolni fogok a Lipcsének, követni fogom a meccseiket. Remélem, hogy a BL-ben a lehető legmesszebb jutnak.

Werner ebben a szezonban 45 mérkőzésen lépett pályára az RB Leipzigben, amelyeken 34 gólt szerzett és 13 gólpasszt osztott ki. Összességében 159 alkalommal öltötte magára a lipcsei gárda mezét, amelyeken 95 találatot ért el és 40-szer szolgálta ki társait.