Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: veszélyben lehet Setién helye a kispadon – sajtóhír

A Barcelona a legutóbbi, Celta Vigo elleni bajnoki mérkőzésen csak egy pontot tudott begyűjteni, majd két pontos hátrányba kerültek a tabellán a Real Madrid mögött. A katalán együttes idénybeli szereplése a januári edzőváltás után sem javult jelentősen, és spanyol sajtóértesülések ez akár Quique Setién helyébe is kerülhet. 

A katalán Sport információi szerint Lionel Messiék és a jelenlegi vezetőedző, Quique Setién között egyre jobban nő a feszültség. A lap arról ír, hogy az öltözői légkör romlása miatt a bajnoki cím megvédésének és a Bajnokok Ligája megnyerésének esélye is csökkent a Barcánál. A Sport leközölt a minap egy interjút a klub korábbi játékosával, Xavival, aki arról beszélt, hogy az a legnagyobb álma, hogy a Barcelona edzője lehessen, ráadásul már januárban megkeresték, de akkor még nem akarta elvállalni a munkát. A lap szerint a folyamatosan romló viszony a játékosok és a jelenlegi edző között növeli Xavi visszatérésének valószínűségét.

Ezt a hírt erősítette meg a Catalan Radio is, miszerint Setién állása egyáltalán nincs biztonságban, és állítólag ultimátumot kapott: ha a Barcelona nem nyeri meg a következő két, Atlético Madrid és Villarreal elleni bajnokiját, akkor a vezetőedzőnek távoznia kell.

A másik nagy katalán lap, a Mundo Deportivo viszont ma arról cikkezett, hogy a Barcelona vezetősége hétfő este az otthonában, személyesen látogatta meg Setiént, hogy a támogatásáról biztosítsa. A találkozón jelen volt Josep Maria Bartomeu elnök mellett Éric Abidal sportigazgató, valamint Oscar Grau vezérigazgató is.

A Barcelona hat fordulóval a szezon zárása előtt másodikként, két pont hátránnyal követi az éllovas Real Madridot.