Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Íme Jürgen Klopp átigazolási tervei!

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp legutóbbi interjújában szót ejtett arról, hogy milyen erősítéseket tervez nyáron.

A Liverpoolt is érzékenyen érintette a koronavírus járvány okozta gazdasági visszaesés. A klub Jürgen Klopp irányítása alatt újjáépült, de sosem szórta esztelenül a pénzt a német menedzser. Ezúttal a következő átigazolási időszakról beszélt a friss bajnokcsapat edzője:

A vírus természetesen komolyan befolyásolja azt, hogy kik érkeznek és kik fognak távozni a klubtól. Nem hiszem, hogy ez lesz a legelfoglaltabb nyarunk. Az év egy későbbi pontján, amikor még nyitva lesz az átigazolási piac talán mást tudok mondani, de nézzenek rá erre a csapatra. Ez nem egy olyan gárda, amelyre ránézek és azt mondom, hogy itt és itt kell az erősítés. Nem csak egy kezdő 11-ünk van, hanem 16-17 játékossal számolhatunk, akik képesek ugyanazt a szintet hozni. Ezt teljes mértékben ki kell használnunk. Nincs szükség arra, hogy súlyos milliókat elköltsünk és ez sosem volt a csapat politikájában benne. Egyszerűen nincs szükségünk rá.

A “Vörösök” van Dijk és Alisson megszerzése óta ténylegesen minimálisan költekeztek. Harvey Elliott és Adrian ingyen érkezett, a Minamino – Sepp van den Berg párosért pedig összesen 8,5 millió fontot fizettek. A gárda sokkal inkább jelenlegi kulcsjátékosai megtartására törekedett, ugyanis az elmúlt évben 30 millió fontot fizettek ki az ügynököknek a szerződések meghosszabbítása után. Klopp azt is kiemelte, hogy a fiatalok előtt is nagy jövő állhat a következő években:

Szeretnénk erősíteni a csapaton, de hogy erősítsek rajta, ha az már alapból nagyon erős? Az átigazolási piacon természetesen szerezhetek extraklasszis játékosokat, ám az rengeteg pénzbe kerülne. Mi inkább kreatívak szeretnénk lenni. Van 3-4 olyan fiatal játékosunk, akik az előttünk álló időszakban hatalmas fejlődésen mehetnek keresztül. Ezt szeretnénk kiaknázni a súlyos milliók megmozgatása helyett.