Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: győzött a Lazio és tapad a Juventusra – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának első mérkőzésén két olyan csapat csapott össze, akiknek szüksége volt nagyon a három pontra, azaz a bajnoki címért küzdő Lazio látogatott a bennmaradásért harcoló Torino otthonába.

A találkozó elején egy szabadrúgást követően nagy kavarodás alakult ki a kapu előterében, és a menteni igyekvő Ciro Immobile pechére kezezik, így büntetőhöz jutnak a hazaiak, amelyet Andrea Belotti vállalt magára és higgadtan értékesíti is azt az olasz csatár az 5. percben (1-0). Az első játékrész egyetlen további feljegyezhető eseménye az pont a tizenegyes összehozo Immobile részéről jött, de ígéretes lehetőséget puskázott el a vendégek gólfelelőse, így hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidő elején is Immobile van a középpontban, ám ezúttal jó értelemben, a 30 éves csatár ugyanis kiegyenlít Luis Alberto remek kiugratását követően a 48. percben (1-1). Ezt követően megint nagyot ugrunk az időben, egészen pontosan a 73. minutumig, akkor Milinkovic-Savic lövését védeni tudta Sirigu, de a kipattanót követően ide-oda pattog a labda, amelyre Parolo reagál a legjobban és megpattanó lövése a kapuban köt ki (1-2). A mérkőzés hajrájában a fővárosiak már nem fektettek akkora hangsúlyt a támadásra, a hazaiak pedig nem tudtak kibontakozni, így a Lazio továbbra is tapad a Juventusra, aki a Genoa vendége lesz az este folyamán. A Torino pedig még a hátralévő fordulókban szorgosan kell, hogy gyűjtse a pontokat, ugyanis még akár ki is eshetnek.

Torino – Lazio 1-2 (1-0)
Játékvezető: D. Massa, Helyszín: Stadio Olimpico (Torino)
Gólszerzők: A. Belotti (5′ – büntetőből) ill. C. Immobile (48′), Parolo (73′)

A forduló további programja:
Kedd:
21:45 Genoa – Juventus (Digi Sport 1)

Szerda: 
19:30 Bologna – Cagliari (Digi Sport 3)
19:30 Inter – Brescia (Digi Sport 2)
21:45 Fiorentina – Sassuolo (Digi Sport 3)
21:45 Lecce – Sampdoria
21:45 Spal – AC Milan (Digi Sport 2)
21:45 Verona – Parma

Csütörtök:
19:30 Atalanta – Napoli (Digi Sport 1)
21:45 AS Roma – Udinese (Digi Sport 1)

A bajnokság pillanatnyi állása

fotó: eredmenyek.com