Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított az Arsenal fiatal tehetsége!

Az “Ágyúsok” közösségi felületeiken jelentették be, hogy szerződést hosszabbítottak 18 éves tehetségükkel, Bukayo Sakával.

Saka 7 éves korában csatlakozott az Arsenal akadémiájához, ahonnan tavaly nyáron került fel a felnőttek közé. Debütálására ennél korábban, még 2018 novemberében került sor egy Európa Liga találkozón. Az első csapatban eddig 37 meccsen kapott szerepet, amelyeken 3 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki. 11 előkészítése egyébként igen nagy teljesítmény, ugyanis ő az első tinédzser az “Ágyúsok” keretében a 2006/07-es szezon óta, aki ennyiszer kiszolgálta társait. Korábban erre egy bizonyos Cesc Fabregas volt képes. Az angol nemzetiségű játékos szerződése jövő nyáron járt volna le, és a hírek szerint a Liverpool szerette is volna megszerezni Sakát, azonban a 18 esztendős futballista végül 3 évvel meghosszabbította kontraktusát. Ezzel kapcsolatban az alábbiakat mondta:

London az otthonom, az Arsenal az én csapatom. Nagyon boldog vagyok, hogy végre pont került ennek az ügynek a végére. Imádok ebben a csapatban játszani és alig várom, hogy a jövőben nagy eredményeket érjünk el. Nagyon örülök, hogy továbbra is az álmaimnak élhetek.

Az Arsenal menedzsere, Mikel Arteta is boldog volt játékosa szerződése miatt:

Bukayo egy rendkívül tehetséges és nagyon intelligens srác. Lenyűgözött a munkamorálja és a hozzáállása az új dolgokhoz. Mérkőzésről mérkőzésre egyre jobban teljesít, ahogy egyre inkább elsajátítja, amit kérek tőle. Örülök, hogy nálunk marad. Szeretnénk valóra váltani az álmait és remélem közösen elérjük a céljainkat.