Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: A Bayern megszerezte a Manchester City játékosát!

Ahogy arról a mai nap már beszámoltunk, Leroy Sané megérkezett a Bayern Münchenhez az orvosi vizsgálatokra, mostanra pedig a klub hivatalosan is bejelentette, hogy megszerezte a német játékost a Manchester Citytől.

Sané 4 év után távozik a Manchester City együttesétől, ahova még 2016-ban a Schalke csapatától került 52 millió euró ellenében. A “Polgárok” mezét összesen 135 alkalommal öltötte magára, ezeken a találkozókon pedig 39 gólt szerzett és 45 gólpasszt osztott ki. Klubváltása már tavaly is a levegőben lógott, ám akkor egy sérülés miatt meghiúsult a transzfer. Sané a manchesteri kékekkel kétszer nyerte meg a Premier Leaguet, a Ligakupát és a Community Shieldet, valamint egyszer az FA-kupát is.

Hivatalos vételárról ugyan egyik fél sem számolt be, de sajtóhírek szerint 50 millió euró körüli összegért cserélt klubot a 24 esztendős német játékjoga, ami különböző bónuszokkal további 10 millió euróval emelkedhet. Korábbi csapata a Manchester City és menedzsere Pep Guardiola is a legjobbakat kívánva búcsúzott tőle:

Szeretnénk a legjobbakat kívánni Leroynak karrierje új szakaszához. A klub történetének egyik legkülönlegesebb időszakában volt a tagja az együttesnek. Számos nagy sikerhez és szép pillanathoz segített hozzá minket.

A Bayern München sportigazgatója, Hasan Salihamidzic is köszöntötte az új igazolást:

Nagyon boldogok vagyunk, hogy Sané már a Bayern játékosa. Ő egy olyan típusú futballista, aki a nehéz helyzetekben is nagy hasznára lehet a csapatnak. Gnabry, Coman és Sané 3 olyan képességű szélső, akik hozzásegíthetnek minket céljaink eléréséhez.

Sané 2025 nyaráig szóló megállapodást írt alá a bajor sztárcsapattal.