Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Megnyerte a Juventus a torinói derbit! – videóval

Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a Juventus a torinói derbin. A Toro csak ráijeszteni tudott a hazaiakra, ahol Gianlugi Buffon egy új rekordot is felállított. 

Már az első komoly helyzetéből megszerezte a vezetést a Juventus. A 3. percben Cuadrado passzolt Dybalához, aki végigcselezte magát a vendégek védelmén, majd értékesítette helyzetét, 1-0! Nem sokkal később egy szögletet követően Bentancur tudott fejelni, de kísérlete egy kicsivel elkerülte Sirigu kapuját. A 29. minutumban az „Öreg Hölgy” megduplázta az előnyét. Ronaldo és Cuadrado vitt végig egy kontrát. A portugál önzetlenül lepasszolta a kolumbiainak a labdát, aki egy cselt követően kilőtte a hosszú alsót, 2-0! Ezt követően szinte rögtön veszélyeztetett a Torino, ám Verdi lövését magabiztosan védte Buffon. Az olasz hálóőr 648. alkalommal lépett pályára a Serie A-ban, ezzel Paolo Maldini rekordját adta át a múltnak. Az első játékrész végén aztán büntetőhöz jutott a Toro de Ligt kezezése után. Belotti értékesítette is az adódó lehetőséget, 2-1!

A második félidő elején egyenlíteni tudtak a „Bikák”, viszont a gólt les miatt érvénytelenítették. Az 56. percben Douglas Costa tekert Sirigu kapujára, de kísérlete kevéssel elkerülte a kaput. A 61. percben aztán Cristiano Ronaldo is betalált. A portugál 25 méterről tekert a hálóba szabadrúgásból, 3-1! Ez volt Ronaldo első szabadrúgásgólja a Juventus színeiben. 5 minutummal később ismét megvolt a Torino esélye a szépítésre. De Silvestri 8 méterről fejelhetett teljesen üresen, ám kísérlete elkerülte Buffon kapuját. Ezt követően Dybala került helyzetbe, de Sirigu a helyén volt és hárított. A 87. percben aztán végleg eldőlt a találkozó. Douglas Costa beadását Djidji továbbította a saját kapujába, 4-1! Egy perccel később Costa majdnem meglőtte az ötödiket, ám Sirigu bravúrral hárított. A Juve végül magabiztosan megnyerte a találkozót, és ismét 7 ponttal ellépett a legfőbb üldözőjétől, a Laziotól.

Juventus – Torino 4-1 (2-1)
Helyszín: Allianz Stadium; Vezette: F. Maresca
Gólszerzők: Dybala (3.), Cuadrado (29.), Ronaldo (61.), Djidji (87. öngól) ill. Belotti (45+6, büntető)
Sárga: Bonucci (26.), Pjanic (40.) de Ligt (45+5), Dybala (70.) ill. Izzo (58.), Aina (60.)
Kiállítás: – ill. –

Juventus: Buffon – Danilo, Bonucci, de Ligt, Cuadrado – Rabiot, Pjanic (Matuidi 49.), Bentancur – Bernardeschi (Costa 55.), Dybala (Higuain 80.), Ronaldo Vezetőedző: Maurizio Sarri

Torino: Sirigu – Izzo, Lyanco, Bremer (Djidji 84.) – De Silvestri (Edera 80.), Lukic, Meite, Aina (Ansaldi 84.) – Berenguer, Belotti, Verdi (Millico 68.) Vezetőedző: Moreno Longo

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 30. forduló további programja:

 Szombat:
19:30 Sassuolo – Lecce (Tv: Digi Sport 1)
21:45 Lazio – AC Milan (Tv: Digi Sport 1)

Vasárnap:
17:15 Inter – Bologna (Tv: Digi Sport 1)
19:30 Brescia – Verona
19:30 Cagliari- Atalanta (Tv: Digi Sport 1)
19:30 Parma – Fiorentina (Tv: Digi Sport 3)
19:30 Sampdoria – Spal
19:30 Udinese – Genoa
21:45 Napoli – AS Roma (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: