Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Történelmet írt a Bayern München trénere

A Német Kupa döntőjének magabiztos megnyerésével a Bayern München duplázni tudott, hiszen a bajorok korábban a Bundesliga 2019-2020-as kiírását is megnyerték…

A Bayern München újabb sikere egyúttal azt jelentette, hogy a bajor gárda zsinórban a 17. tétmérkőzését nyerte meg, amely Németországban új rekord, korábban egyetlen élvonalbeli csapat sem ért el hasonló bravúrt. Az eredetileg csak ideiglenesen kinevezett Hans-Dieter Flick irányításával valósággal szárnyal az idei szezonban a német rekordbajnok.

A közelmúltban 2023-ig hosszabbító 54 esztendős tréner lett első szezonjában máris duplázáshoz vezette a csapatot, ezzel azok után, hogy egykoron játékosként is megnyerte a Bundesligát és a DFB-kupát, most megtette mindezt edzőként is. Rajta kívül erre csak egyetlen ember volt képes, éppen az elődje, Niko Kovac.

Flick irányítása alatt alatt a Bayern 25 bajnokijából 22-t megnyert egy döntetlen és két vereség mellett, miközben megnyerte a bajnokság mellett a DFB-kupát, és a Bajnokok Ligájában is tetemes előnyre tett szert a Chelsea elleni nyolcaddöntő-párharc első meccsén.