Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Kupa: hat gól, a Bayern megvédte címét – videóval

A német élvonalbeli bajnokságot már bezsebelő Bayern München a Német Kupát is begyűjtötte, miután a sorozat döntőjében a Hansi Flick által irányított gárda 4–2-es győzelmet aratott a Bayer Leverkusen ellen.

A bajorok már az első játékrészben igyekeztek lezárni a trófea sorsát, ez sikerült is: a 16. percben David Alaba volt eredményes szabadrúgásból, majd a félidő felénél Serge Gnabry növelte a müncheniek előnyét. A fordulást követően szintén nem forgott veszélyben a Bayern győzelme, sőt az 59. minutumban Robert Lewandowski is betalált, igaz, ehhez a gyógyszergyáriak kapusa is nagymértékben hozzájárult. Pár pillanattal ezután Peter Bosz alakulata szépíteni tudott, ennek azonban sok hasznát nem vették, hiszen a hajrában Lewandowski ismét gólt szerzett. Erre még érkezett válasz, a lefújást megelőzően Kai Havertz büntetőből vette be Manuel Neuer portáját, így kialakítva a végeredményt.

A Bayern története során 20. alkalommal lett aranyérmes a hazai kupában. Az egyesület következő célja nem lehet más, mint a Bajnokok Ligájában is sikert aratni, tehát a 2013-as évhez hasonlóan triplázni.

Bayer Leverkusen – FC Bayern München 2–4 (0-2)
Gólszerzők: Bender (63.), Havertz (90+5. – büntető), ill. Alaba (16.), Gnabry (24.), Lewandowski (59., 89.)

A találkozó videós összefoglalója: