Barcelona: Suárez utolérte Kubalát a góllövők örökranglistáján

A Villarreal elleni vasárnapi találatával Luís Suárez utolérte Kubala Lászlót az Barcelona góllövőinek örökranglistáján.

A 33 éves uruguayi csatár hatodik szezonjában, a 277. mérkőzésen szerezte meg 194. gólját, ezzel pedig beérte a katalán csapat magyar legendáját, Kubala Lászlót. A korábbi magyar támadó 12 idényben volt ennyiszer eredményes, de csak 256 találkozó kellett ahhoz, hogy elérje ezt a gólszámot.

Suarez 145 bajnoki gólja mellett 23 alkalommal talált be a Bajnokok Ligájában, 19-szer a spanyol Király-kupában, 5-ször a Klubvilágbajnokságon, valamint egyszer-egyszer a Spanyol és az Európai Szuperkupában. Góljai túlnyomó többségét (142) jobb lábbal szerezte, 33-at ballal, 19-et pedig fejjel. “Kedvenc” ellenfele a Valencia, amelynek kapuját 12 alkalommal vette be, az ősi rivális Real Madrid és a Sevilla ellen 11-11-szer volt eredményes.

A barcelonai pályafutása során 97 gólpasszt is jegyző Suárezt már csak ketten előzik meg a góllövők örökrangsorában. A második helyen álló Césartól (232) 38 találattal marad el, Lionel Messi (630) rekordja ugyanakkor megdönthetetlennek tűnik.