Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: változik a tervezett lebonyolítás – sajtóhír

A korábbi hírekkel ellentétben, most mégis úgy tűnik, hogy csak a Bajnokok Ligája 2019-2020-as kiírásának nyolcas döntőjét rendezik Lisszabonban…

A spanyol AS értesülései szerint a Bajnokok Ligája hátralévő négy nyolcaddöntő-visszavágóját az eredetileg tervezett pályaválasztás mellett bonyolíthatják le, vagyis a Manchester City a Real Madridot, a Juventus a Lyont, a Bayern München a Chelsea-t, a Barcelona pedig a Napolit fogadhatja hazai környezetben várhatóan augusztus 7-8-án.

Mint ismeretes, az első tervek szerint már az említett találkozókat is Portugáliában, Lisszabonban rendezték volna meg, ám a portál szerint a Barcelona és a Manchester City nyomására az UEFA végül úgy döntött, hogy ebben a körben még otthon játszhatnak a csapatok – az spanyol lap úgy tudja, hogy ezt pénteken, a negyeddöntő és az elődöntő sorsolásakor meg is erősíti a szervezet.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított sorozatban a negyed- és az elődöntők a szokásoktól eltérően egy mérkőzésen dőlnek el. A BL-tornára Lisszabonban augusztus 12. és 23. között kerül sor, a negyeddöntőket augusztus 12-én, 13-án, 14-én és 15-én, az elődöntőket 18-án és 19-én, míg a finálét 23-án vívják, minden találkozó közép-európai idő szerint 21 órakor fog kezdődni.

A nyolcas döntőnek már biztosan tagja a címvédő Liverpoolt kiejtő Atlético Madrid, valamint a Paris Saint-Germain, az Atalanta, és a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig csapata.