Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ibrahimovic: “Ha az idény elejétől itt vagyok, már bajnokok lennénk”

Zlatan Ibrahimovic nemcsak a jelenlétével, hanem a felzárkózás megkezdését jelentő tizenegyes értékesítésével is hozzájárult ahhoz, hogy a Milan kétgólos hátrányból 4-2-re legyőzze a Juventust Serie A kedd esti rangadóján.

„Öreg vagyok, ez nem titok, viszont az életkor csupán egy szám. Jól megy a munka, kiegyensúlyozott vagyok, nagyon jól érzem magam, és minden lehetséges módon igyekszem a csapat segítségére lenni” – értékelt a meccs után Zlatan Ibrahimovic a DAZN Italiának.

A 2-2-nél lecserélt svéd támadó a kispadon sem maradt tétlen, folyamatosan tanácsokkal látta el a páylán lévő csapattársakat.

„Elnök, játékos és edző is vagyok egy személyben, ám sajnos csak játékosként kapok fizetést. Ha az idény elejétől itt vagyok, már megnyertük volna a bajnokságot” – folytatta Ibra. 

A 38 éves svéd csatár januárban nyolc év után tért vissza a Milanhoz, kiválóan érzi magát a városban, de egyelőre hiába kérdezgetik, marad-e a következő idényre.

„Meglátjuk, majd meglátjuk.Van még egy hónapom, hogy élvezzem a mostani időszakot, de a világban eközben furcsa állapotok uralkodnak, az irányítás nincs a kezünkben. Nem tudom, látnak-e még a drukkerek élőben futballozni… Lehet, hogy nem. Miért? Olvassanak a sorok között… Nagyon furcsa érzés üres stadionban futballozni, a Juve ellen például biztosan telt ház és csodálatos hangulat lett volna a San Siróban.”

Ibrahimovic január óta 11 bajnokin öt gólt szerzett, a házi góllövőlistán csupán Ante Rebic előzi meg, de az idő múlását azért ő is érzi.

„Harmincnyolc éves elmúltam, már nem vagyok olyan erőben, mint régen, de ezzel tisztában vagyok, és nem próbálkozom olyasmikkel, amikkel húszévesen. Viszont azt nem szeretem, ha nem tudok érdemben hozzájárulni az eseményekhez. Nem kabalafigurának jöttem, hanem hogy a csapat, a klub és a szurkolók hasznára legyek.”

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet utáni újrakezdés óta a Milan öt bajnokit játszott, négyet megnyert, egyszer döntetlent ért el. A piros-feketék következő ellenfele a Napoli lesz idegenben, vasárnap este.