Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: két alapember is elhagyta az Athletic-et – HIVATALOS

A minap bejelentésre került a spanyol élvonalbeli (La Liga) bajnokságban szereplő Athletic Club csapata által, hogy két lejáró szerződésű rutinos játékosa is elhagyja az együttest…

Az Athletic Club a keddi napon erősítette meg hivatalos oldalán, hogy az aktuális idény végeztével Benat Etxebarria és Mikel San José egyaránt elhagyja az együttest. A baszk egyesület azt is megerősítette, hogy bár szurkolók előtt nincs lehetőség a két klubikon elbúcsúztatására, az utolsó hazai mérkőzésen mindenképpen tisztelegni fognak előttük.

A 33 esztendős pontrúgás-specialista 241 tétmérkőzésen lépett pályára a bilbaói csapat neveléseként az együttes színeiben. Benat minden sorozatot figyelembe 11 gólt szerzett, néhány kölcsön mellett kizárólag 2010 ésé 2013 között nem szerepelt az Athletic-ben, amikor a Real Betis futballistájával.

Az első sorban a védelem szélén vagy védekező középpályásként bevethető San José már csaknem 400 tétmérkőzésen van túl a csapat mezében, ezalatt 37 találatig jutott. A 31 esztendős játékos legeredményesebb szezonjában nyolc gólt szerzett a 2014-2015-ös kiírásban. Annak idején 2007 és 2010 között a Liverpool akadémiáján szerepelt, visszatérése óta viszont az elmúlt egy évtizedben kizárólag a piros-fehérek játékosa volt.