Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az UEFA döntött a BL-nyolcaddöntőkről – HIVATALOS

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a nemzetközi szövetség valóban változtatott az eredeti terveken, és a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-párharcaiból hátralévő visszavágókat az eredetileg kijelölt pályaválasztó csapatok otthonában rendezhetik meg…

A döntés értelmében a Manchester City–Real Madrid mérkőzést (az odavágó 2–1-es angol sikerrel zárult) az Etihad Stadiumban, a Bayern München–Chelsea találkozót (az első meccsen 3–0 a bajoroknak) az Allianz Arenában, a Juventus–Lyon meccset (az első kör után 1–0 a franciáknak) az Allianz Stadiumban, míg a Barcelona–Napoli összecsapást (az első találkozón 1–1) a Camp Nouban rendezik meg.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakított sorozatban a negyed- és az elődöntők a szokásoktól eltérően egy mérkőzésen dőlnek el. A BL-tornára Lisszabonban augusztus 12. és 23. között kerül sor, a negyeddöntőket augusztus 12-én, 13-án, 14-én és 15-én, az elődöntőket 18-án és 19-én, míg a finálét 23-án vívják, minden találkozó közép-európai idő szerint 21 órakor fog kezdődni.

A nyolcas döntőnek már biztosan tagja a címvédő Liverpoolt kiejtő Atlético Madrid, valamint a Paris Saint-Germain, az Atalanta, és a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig csapata.

Továbbá az UEFA arról is döntött, hogy további intézkedésig maradnak a zárt kapus meccsek az európai szövetség által rendezett eseményeken.