Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Messi ismét egyedülálló rekordot állított fel

A Valladolid szombati legyőzése alkalmával Lionel Messi fontos gólpasszal vette ki a részét a Barcelona sikeréből, mellyel különleges egyéni rekord állított fel…

Lionel Messi az Arturo Vidalnak adott asszisztjával immár a 20. előkészítését regisztrálta a 2019-2020-as szezonban a 22 gólja mellett, így a spanyol bajnokság (La Liga) történetének valaha volt első játékosa lett, aki a gólok és a gólpasszok számában is átlépte egy idény alatt a 20-20 darabot.

Egy szezon alatti 20 gólpasszt utoljára egy másik barcelonai ikon, Xavi regisztrált még a 2008-2009-es kiírásban, Messi számára abszolút karriercsúcsnak számít az idei bőséges termelés. Nagyon úgy néz ki azonban, hogy a hatszoros aranylabdás zseni hiába játszik még mindig csúcsformában, az idei szezonban ez is kevés lesz a katalánok számára a bajnoki címért folytatott versenyfutásban az éllovas Real Madrid csapatával szemben.

A 33 esztendős argentin klasszist megelőzően az európai topligákat tekintve a 2000-es években kizárólag Thierry Henry volt képes hasonló bravúrra. A francia csatár az Arsenal játékosaként a 2002-2003-as idényben 24 találatig és 20 gólpasszig jutott.