Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Suarez: “A Barcelona magának köszönheti, hogyha elveszti a bajnoki címet”

Luis Suarez véleménye szerint itt az ideje, hogy a Barcelona végre szembenézzen a valósággal és elfogadja, hogy saját magának köszönheti a bajnoki cím elvesztését.

Ha a Real Madrid csütörtökön legyőzi a Villarrealt, akkor megnyeri a spanyol bajnoki címet, és a Barcelona már nem szólhat bele a trófea sorsába.

A katalán együttes csatára, Luis Suarez már előrelátó volt, és a Mundo Deportivónak adott interjújában arról beszélt, hogy kritikusnak kell lenniük magukkal szemben, hiszen a bajnokságot ők vesztették el.

“Kritikusnak kell lennünk magunkkal szemben, hiszen mi engedtük el ezt a címet. Tudjuk, hogy mindezt magunknak köszönhetjük és nem szabad kifogásokat keresnünk. Hogy megmaradjon a büszkeségünk, meg kell nyernünk a maradék két meccsünket és utána a Bajnokok Ligájára kell fókuszálnunk, mert azért még harcolhatunk. Ha olyan szinten játszunk, amelyre egyébként képesek vagyunk, akkor bárkivel felvehetjük a versenyt, de egy botlás is nagyon sokba kerülhet, ezért ébernek kell lennünk.”

Habár Gerard Piqué és a klubelnök, Josep Maria Bartomeu az elmúlt időszakban többször is használta kifogásként azt, hogy a videóbíró kedvező ítéleteket adott a Real Madridnak, Suarez szerint nem erre kellene fókuszálni, hanem a belső problémákra. 

“Gerard és az elnök nyilvánosan tették ezeket a megjegyzéseket, de ha jól rémlik, a riválisaink olyan kemény csapatok ellen játszottak, mint a Getafe és az Athletic Bilbao. Nem kellene kifogásokat keresnünk. Jobb ha önkritikusak vagyunk és szembenézünk a valósággal.”

Az uruguayi csatár kihangsúlyozta, hogy több olyan mérkőzésre lenne szükségük, mint amit a Villarreal elleni bajnokijuk.

“Ha valami fontosért kell harcolnunk, mint a Bajnokok Ligája, azt kell tennünk, amit a Villarreal ellen. Ott 150 százalékon játszottunk, szóval máskor is meg tudjuk tenni. Az a bajnoki egy üzenet volt: ha akarjuk, képesek vagyunk rá.