Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: a Bayern München játékosát szeretnék leigazolni – sajtóhír

A manchesteri sztárcsapat érdeklődik a német rekordbajnok univerzális játékosa iránt, aki a védelemben és a középpályán is mindenhol bevethető.


A Manchester City felvette a kapcsolatot a Bayern München illetékeseivel, David Alaba átigazolását illetően, a Sky Sports értesülései szerint.

A bajorok ugyan nem szeretnének megválni az osztrák válogatott védőtől, de a 28 éves játékos nem hajlandó meghosszabbítani a 2021-ben lejáró szerződését, így a Bőrnadrágosok, ha pénzt szeretne látni belőle, akkor még a nyáron túl kell adniuk rajta. Amikor Guardiola a Bayernt trenírozta nem egy alkalommal kijelentette, hogy Philipp Lahm és David Alaba a két legintelligensebb játékosa, akikkel bármikor szívesen dolgozna, valószínűleg ennek következtében kerülhet képbe a Manchester Citynél a 72-szeres osztrák válogatott védő-középpályás.

Alaba azonban kijelentette, hogy ő a La Ligában szeretné rúgni a bőrt, így talán a legesélyesebb a Barcelona csapata lehet a leigazolására, ugyanis több alkalommal is szóba hozták őt a katalán óriással.

A bajorok 28 éves játékosának jelenlegi piaci értéke 65 millió euró, viszont lejáró kontraktusa miatt a vételára 50 millió euró körül lehet. Alaba a Bayern München színeiben 382 tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken 31 gólt és 48 gólpasszt jegyzett.