Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszatért a Manchester United védője, de már nem terveznek vele

Közel hat éves közös munka után elköszönhetnek Marcos Rojótól a Manchester Unitednél, az argentin védő ugyanis az előző szezonban teljesen leírta magát.

Leginkább az argentin válogatottban nyújtott teljesítményének köszönhette Rojo, hogy 2014 nyarán 12 millió euróért szerződtették őt a Sporting Lisszabontól. Az Estudiantes neveltjeként még 2011-ben került először a Spartak Moszkvához, onnan igazolt Portugáliába. A Manchesternél pedig eleinte egész jól jött a rotációba.

Idővel aztán egyre inkább érződött, hogy nem ő fogja megoldani a Vörös Ördögök védőgondjait és ennek megfelelően egyre kevesebb szerepet is kapott a klub életében. És miután idén csak 3 bajnokin jutott szóhoz, a télen kölcsönadták az Estudiantesnek, hátha ott formába lendül. Nem így lett. A mai napig összesen 90 percet töltött a pályán február óta, így nem sok okot adott a United vezetőinek, hogy marasztalják. A szerződése jövő nyáron lejár és idő közben betöltötte a 30. életévét is – el kell adni.

Erre utal Solskjaer nyilatkozata is: a norvég egyelőre nem látja, hogy Rojo miként térhetne vissza a csapathoz. Tovább erősíti ezt, hogy a védőnek már korábban vissza kellett volna térnie Manchesterbe a kölcsönszerződés lejártát követően, ám ő otthon maradt és nem ment vissza Angliába. Adj magát tehát, hogy értékesítik majd a következő hónapokban. Hogy milyen klubok jöhetnének szóba vele kapcsolatban, arról egyelőre nincsenek hírek.