Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Könnyen jutott be az FA-kupa döntőkébe a Chelsea

A BL-indulásért hajtó két csapat most a FA-kupa döntőbe jutásért harcolt meg egymással. Szó szerint, mert elég harcos meccs volt ez.

Az első félidő legkevésbé a fociról szólt sajnos. Nem sok helyzetet láthattunk ebben a játékrészben, viszont sérülést annál inkább. A manchesteriek közül Bailley-t kétszer is ápolni kellett, sőt másodjára hordágyon kellett levinni, Maguire is kapott egy kötést a fejére és Bruno Fernandes is kapott egy tök nagy rúgást. Ennek ellenére nem volt durva a játék, Bailley és Maguire egymást rendezték le.
Majd azért a Chelsea mutatott egy kis focit is és az első félidő hosszabbításának tizenegyedik (!) percében, megszerezte a vezetést. Azpilicueta ment el a jobb oldalon és beadására érkező, Olivier Giroud megelőzte Lindelöföt és a kapuba perdített 0-1!

A második félidőt ott folytatta a Chelsea, ahol abba hagyta az első félidőben. Mason Mount kapott egy labdát az ellenféltől, majd a közel sem védhetetlen lövését de Gea segítette a kapuba 0-2!
A gól után nem sokkal, Solskjaer becserélte Pogbát és Greenwoodot is, de továbbra is a Chelsea-nek voltak helyzetei. Majd a 74. percben eldőlt a találkozó. Egy Alonso beadásra érkezett Rüdiger, de megelőzte Maguire, aki a saját kapujába lőtte a labdát 0-3!  A meccs hajrájában Martial még kiharcolt egy büntetőt. Az ítéletvégrehajtó Bruno Fernandes volt, aki szökkenve biztos lábbal értékesítette 1-3! De már ez sem veszélyeztette a Chelsea továbbjutását.

A Chelsea az Arsenallal fog találkozni a döntőben, amit augusztus 1-jén rendeznek majd, szintén a Wembley-ben.

Manchester United – Chelsea – (0-1)
Vezette: Mike Dean Helyszín: London, Wembley
Gólszerzők: Fernandes (82. büntetőből) ill. Giroud (45.+11), Mount (47.), Maguire (74. öngól)
Sárga lapok: Pogba (71.) ill.

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka (Fosu.Mensah 79.), Bailly (Martial 45.+2) , Maguire, Lindelöf, Williams – Fred (Pogba 55.), Matic – Fernandes – James (Greenwood 56.), Rashford (Ighalo 79.)
Vezetőedző: Solskjaer

Chelsea: Caballero – James, Azpilicueta, Zouma, Rüdiger, Alonso – Jorginho, Kovacic (Loftus-Cheek 86.) – Willian (Hudson-Odoi 80.), Giroud (Abraham 80.), Mount (Pedro 90.+1)
Vezetőedző: Lampard