Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Real Valladolid rutinos szélsővel erősített!-Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Valladolid együttese hivatalos oldalain jelentette be, hogy megszerezték Fabián Orellanat.

Orellana hosszú ideje a spanyol mezőny tagja. A chilei játékos az elmúlt 10 évben számos csapatban megfordult, hiszen játszott a Granada, a Celta Vigo, a Valencia és az Eibar együttesében is. Utóbbinál 2,5 évet töltött el, felet kölcsönben, a fennmaradó két évet pedig a klub játékosaként. Az idei szezonban is meghatározó szerepet töltött be az Eibarnál, amelynek színeiben minden sorozatot figyelembe véve 31 találkozón kapott szerepet. Ez idő alatt 8 gólt szerzett és 10 előkészítést vállalt magára, ezzel a gárdában ő vette ki a részét a legtöbb találatból.

A 34 esztendős jobbszélső szerződése az idény végén lejárt az Eibarnál, ahol nem tudtak megegyezni a közös folytatásról. A nemzetközi sportsajtó már régóta jelezte a Real Valladolid érdeklődését, így nem volt meglepő, hogy Orellana végül itt kötött ki. A Valladolid ingyen szerezte meg és két éves szerződést kötöttek vele.

A Real Valladolid a spanyol bajnokságban a 13. helyen zárt, 38 forduló alatt 42 pontot gyűjtve, köszönhetően 9-15-14-es mérlegüknek. A gárda támadósorára ráfér Orellana érkezése, mivel ők szerezték a 3. legkevesebb gólt a pontvadászat során, szám szerint 32-t. Ennél csak a két kieső, a Leganes és az Espanyol zörgette meg kevesebbszer a hálót.