Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ilyen volt a 2019/20-as idény a számok nyelvén!

Bajnoki körképünk után igyekeztünk a számok oldaláról is körbejárni a La Ligát, kigyűjtve a spanyol bajnokság általunk legérdekesebbnek vélt statisztikáit. 

A világ egyik, sokak szerint a legjobb bajnoksága idén is tartogatott érdekesebbnél-érdekesebb statisztikai adatokat, melyeket a teljesség igénye nélkül gyűjtöttünk össze.

Kezdjük rögtön az újabb egyéni csúcsokat döntögető Lionel Messivel, aki a gólkirályi címe mellé (25 góllal) messze a legtöbb gólpasszt (21) is adta az idényben. De ezzel még nincs vége…

A legtöbb gólhelyzetet (79) is Messi teremtette a társaknak; ahogy a legtöbb sikeres csel (93) is az argentin klasszis nevéhez köthető.

Az egyéni mutatóknál tovább haladva, a legtöbb kapott gól nélküli meccsel Thibaut Courtois büszkélkedhet, a kapusok közül viszont a legtöbb védése viszont már a Levantés Aitor Fernándeznek (158) van.

Visszatérve a mezőnyjátékosokra…

A legtöbb játékpercet (3420) a Getafe kapuvédője, David Soria töltötte a gyepen, a mezőnyjátékosok közül a Sevillás Jesús Navas (3371) volt a legtöbbet foglalkoztatott.

Legtöbbször a labdát az Athletic Bilbaos Dani Garcia (29) szerezte vissza csapatának; a legtöbb tisztázással (270) pedig az Osasunás Aridane.

A bajnokság legtöbbet passzoló játékosa a 2681 átadási kísérletéből 2460 alkalommal is társat találó Gerard Piqué lett… A Barca középhátvédje a Getafés Damián Nicolás Suárezzel karöltve a legtöbb sárga lapos (15) figyelmeztetést kapta…

A legtöbb piros lapot begyűjtő játékos(ok) (2) holtversenyben Nabil Fekir (Betis), Clement Lenglet (Barca), Allan Nyom (Getafe), Facundo Roncaglia (Osasuna), Zhuo Feddal (Betis) és Kang-in Lee (Valencia). A legtöbbet szabálytalankodó (90) játékos Yangel Herrera (Granada).

Csapatszinten a Barcáé a legtöbb szerzett gól (86), a legkevesebb kapott találattal (25) viszont már a Real Madrid büszkélkedhet. A legtöbb gólt (65) a Mallorca kapta.

A bajnok neve mellett szerepel a legtöbb kaput eltaláló lövés (226); a legjobban passzoló csapat a Barca (23 511 átadás); a legtöbbször labdát visszaszerző együttes (196) az Eibar lett.