Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: idegenben aratott fontos győzelmet az AC Milan – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában az AC Milan idegenben gyűrte le a Sassuolo gárdáját, amely nagy fegyvertény annak tudatában, hogy milyen jó formában vannak a hazaiak. 

Két jó formában lévő együttes feszült egymásnak, amelyből egy jó mérkőzés alakult ki. A vezetést a vendégek szerezték meg Ibrahimovic révén a 19. percben, a svéd klasszis Calhanoglu beadására érkezett remekül, majd bólintott a kapuba (0-1). A hazaiak azonban nem adták fel és egyenlíteni tudtak, ugyanis az előbb gólpasszt kiosztó középpályás, Calhanoglu kezezett egy szabadrúgást követően a tizenhatoson belül, így büntetőhöz jutott a Sassuolo, amelyet Caputo tudott értékesíteni a 42. minutumban (1-1). Az öröm viszont nem tarthatott sokáig, ugyanis Calhanoglu újra főszerepben, és ezúttal is gólpasszt oszt ki és újfent Ibrahimovicnak, aki higgadtan fejezte be a helyzetét a hosszabbítás második percében (1-2). Sőt, még az első játékrészben Bourabia buta belépőjét követően megkapta második sárgáját, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

A második félidőben hiába volt emberelőnyben a milánói gárda, mezőnyfölényt nem tudtak kiharcolni és első komolyabb lehetőségükig egészen a 74. percig kellett várni, akkor Bennacer csak a bal kapufát találta el. Az AC Milan ezzel a győzelmével feljött az ötödik helyre, ami egyenes ági bejutást ér az Európa-liga csoportkörébe, igaz az AS Roma és a Napoli egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.


Sassuolo – AC Milan 1-2 
(1-2)
Játékvezető:
L. Pairetto, Helyszín: Mapei Stadium – Città del Tricolore (Reggio Emilia)
Gólszerzők: F. Caputo (42′ – büntetőből) ill. Z. Ibrahimovic (19′ 45+2′)
Kiállítva: M. Bourabia (45+7′)


A 35. forduló további programja:

Kedd:
Atalanta – Bologna 1-0

Szerda:
19:30 Parma-Napoli (tv: Digi Sport 2)
21:45 Inter-Fiorentina (tv: Digi Sport 1)
21:45 Lecce-Brescia
21:45 Sampdoria-Genoa (tv: Digi Sport 3)
21:45 SPAL-AS Roma (tv: Digi Sport 2)
21:45 Torino-Hellas Verona

Csütörtök:
19:30 Udinese-Juventus (tv: Digi Sport 1)
21:45 Lazio-Cagliari (tv: Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása