Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Őrült megnyerte az őrült bajnokságot

Talán a világ egyik kiszámíthatatlanabb bajnoksága az angol másodosztály (Champonship). Ezt bizonyítja azt, hogy a Premier League-ből kiesett csapatok, egyike sem jutott fel egyeneságon, a rájátszásba is csak ketten értek oda.

Marcelo Bielsa második nekifutásra már feljuttatta a Leeds Unitedet a Premier League-be. A nagy múltú klub 16 év után szerepelhet újra a Premier League-ben. Tavaly a play-offban buktak el a Derby ellen, viszont idén magabiztos főlénnyel nyerték meg a másodosztályt.

Három csapat vágott úgy neki a bajnokságnak, hogy egyből visszaszeretne jutni a Premier League-be. Egyiküknek sem sikerült automatikusan visszakerülni, de a rájátszásban, még megpróbálhat visszakerülni a Fulham és a Cardiff is. A Huddersfield viszont örülhet, hogy nem esett ki még a másodosztályból is.

Ami sikerült a Leeds-nek, az megint nem jött össze a Brentfordnak. A méhek nagyon közel voltak ahhoz, hogy megcsípjék a második helyet, de végül a West Brom lett a befutó. A rájátszásban a Brentfordon kívül, a Fulham, Cardiff és a Swansea versenghet a feljutásért.

A harmadosztályból feljutó csapatok sem voltak sikeresebbek az elmúlt szezonban. A Charlton és a Barnsley is egyből kiesett a másodosztályból és a Luton Town is csak éppen megúszta. Az utolsó fordulóban a Charlton és a Luton is az utolsó bentmaradást érő helyre hajtott. A Charlton áldozatául esett a Leeds örömfocijának, míg a Luton két öngóllal és egy büntetőből szerzett találattal megverte a Blackburnt. Mellettük a Hull City esett ki (utolsóként), pedig a Tigrisek nem rég, még az első osztályban vitézkedtek, sokáig nem is rosszul.

A bajnokság gólkirálya a Fulham szerb csatára, Aleksandar Mitrovic lett. A Premier League-ben edzett támadó 26 góllal lett gólkirály, eggyel többet lőve, mint a második Watkins. Mitrovic az utolsó fordulóban duplázott, ezzel szerezte meg a címet.

Idén egyetlen honfitársuknak szurkolhatunk a bajnokságban, mégpedig Nagy Ádámnak, aki a Bristol City-ben volt biztos pont. Nagy sérülése ellenére is 23 mérkőzésen lépett pályára és 1 gólt szerzett.