Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szerződést hosszabbított a Real Sociedad középpályása!-Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Real Sociedad együttese meghosszabbította középpályása, Mikel Merino szerződését.

Merino 2018 nyarán került a Sociedadhoz, akik a Newcastle gárdájától vásárolták meg őt 12 millió euró ellenében. A spanyol középpályás korábban a Dortmundban és a “Szarkáknál” szerepelt, ahol nem tudott állandó helyet kiharcolni magának, ezért döntött amellett, hogy visszatér szülőföldjére.

A Sociedadnál meg is találta számításait, hiszen az eddigi két szezonban a csapat húzóemberévé vált. Összesen 74 találkozón kapott szerepet, amelyeken 10 gólt szerzett és 6 gólpasszt osztott ki. A baszkföldi gárda a mai nap folyamán jelentette be, hogy szerződést hosszabbítottak Merinóval, aki egészen 2025 nyaráig kötelezte el magát. A spanyol középpályás egy rövid, velős mondattal kifejezte, hogy nagyon boldog kontraktusa meghosszabbítása miatt:

Ha valahol jól érzed magad és boldog vagy, akkor a legjobb amit tehetsz, hogy maradsz és élvezed tovább az életet.

A Real Sociedad gőzerővel készül már a következő szezonra, hiszen Merino hosszabbítása mellett az is világossá vált, hogy a gárda meghatározó támadója, Alexander Isak sem akar távozni. A kék-fehérek a 6. helyen zártak, ami Európa Liga csoportkört jelent számukra, valamint a Spanyol Király-kupa döntőjébe is bejutottak, ahol az Athletic Bilbao lesz az ellenfelük.

Merino ebben a szezonban összesen 42 meccsen jutott szóhoz, amelyeken 6 gólt szerzett és 1 előkészítést vállalt magára. Piaci értékét a transfermarkt 24 millió euróra becsüli.