Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Elnapolta a bajnokavatást az Udinese!-videóval

A Juventus azzal a tudattal léphetett pályára az Udinese otthonában, hogy egy győzelemmel biztossá teszik újabb bajnoki címüket. A vezetést ugyan megszerezték Maurizio Sarri tanítványai, de a találkozót végül elveszítették.

Az első igazán veszélyes helyzetet a Juventus alakította ki, de a saját kapujára. Egy beadásba Danilo csúsztatott bele, ami a kapufáról pattant ki. A 14. percben Dybala távoli lövését védte nagy bravúrral Musso. Nem sokkal később Ronaldo is megeresztett egy lövést, de egy kevéssel eltévesztette a célt. A 42. percben aztán megszerezte a vezetést a Juve. Egy kifejelt labdát De Ligt gyűjtötte össze, lapos kísérlete pedig a hálóban kötött ki, 0-1!

A második játékrész elején Nestorovski került nagy helyzetbe, Szczesny azonban a helyén volt. A 52. percben már a lengyel hálóőr sem tudott segíteni. Sema beadására Nestorovski érkezett és védhetetlenül a hálóba bólintott, 1-1! 10 minutummal később Dybala veszélyeztetett, tekerését azonban fogta Musso. A 92. percben aztán Fofana indult meg két Juvetnus védővel szemben, akiket sikeresen átvert, majd Szczesnyt is mattolta, 2-1! Győzelmével az Udinese szinte biztossá tette a jövő évi Serie A tagságát, valamint elnapolta a Juve bajnoki címét.

Udinese – Juventus 2-1 (0-1)
Helyszín:
Dacia Arena Vezette: M. Irrati
Gólszerzők:
Nestorovski (52.), Fofana (92.) ill. De Ligt (42.)
Sárga:
Troost-Ekong (20.), Zeegelaar (68.) ill. Ramsey (1.), Cuadrado (83.)
Kiállítás: – ill. –

Udinese: Musso – Nuytinck, Becao (De Maio 94.), Troost-Ekong – Zeegelaar (Stryger Larsen 69.), ter Avest (Samir 78.), Sema, Fofana, De Paul – Nestorovski, Okaka Vezetőedző: Luca Gotti

Juventus: Szczesny – Danilo (Cuadrado 75.), Rugani, de Ligt, Alex Sandro – Ramsey (Matuidi 60.), Bentancur, Rabiot – Bernardeschi (Costa 60.), Dybala, Ronaldo Vezetőedző: Maurizio Sarri

A mérkőzés összefoglalója:

A 35. forduló eredményei és további programja:

Kedd:
Atalanta 1-0 Bologna
Sassuolo 1-2 AC Milan

Szerda:
Parma 2-1 Napoli
Inter 0-0 Fiorentina
Lecce 3-1 Brescia
Sampdoria 1-2 Genoa
Spal 1-6 Roma
Torino 1-1 Verona

Csütörtök:
21:45 Lazio – Cagliari (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása: