Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Donnarumma büntetőt védett, az Atalanta ponttal távozott Milánóból – videóval

Az olasz élvonalbeli bajnokság 36. fordulójának nyitómérkőzésén a nagyszerű formában lévő AC Milan hazai pályán 1–1-es döntetlent ért el a szintén remekül teljesítő Atalanta ellen.

Az összecsapás első góljára a 14. percig kellett várni, ekkor ugyanis a hazaiak szabadrúgásspecialistája, Hakan Calhanoglu nem a legjobb szögből ugyan, de kíméletlenül kilőtte a hosszú sarkot – a találatban kissé talán Pierluigi Gollini kapus is benne volt, meglepte őt a török játékos. A vendégek előtt a 26. minutumban óriási lehetőség adódott az egyenlítésre, Lucas Biglia felelőtlen talpalása után ugyanis tizenegyeshez jutott Gian Piero Gasperini gárdája: a büntetőhöz az ukrán válogatott Ruslan Malinovskiy állt oda, ám hibázott, illetve a Milan kapusa, Gianluigi Donnarumma hárított kiválóan. Az Atalanta ezek után sem tört meg, sőt még a szünet előtt sikerült egyenlíteniük a kolumbiai gólfelelős, Duván Zapata révén.

A második játékrészben abszolút a biztonsági focié volt a főszerep. Lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, főleg a csereként beállt futballistáknak köszönhetően, de túl sokat egyik alakulat sem kockáztatott a három pontért – ennek eredményeképp maradt az 1–1-es állás.

A hátralévő két bajnokin a bergamóiak reális célja az ezüstérem lehet, bár a Juventus bajnoki címe továbbra sincs bebiztosítva. A Milan már kiharcolta az Európa-ligában való indulás jogát, a biztos főtábláért azonban még gyűjteniük kell néhány pontot.

Milan – Atalanta 1–1 (1-1)
Gólszerzők: Calhanoglu (14.), ill. Zapata (34.)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további programja:

Szombat
17:15 Brescia – Parma (Digi Sport 1)
19:30 Genoa – Inter (Digi Sport 1)
21:45 Napoli – Sassuolo (Digi Sport 1)

Vasárnap
17:15 Bologna – Lecce
19:30 Roma – Fiorentina (Digi Sport 2)
19:30 Cagliari – Udinese (Digi Sport 3)
19:30 Spal – Torino
19:30 Verona – Lazio (Digi Sport 1)
21:45 Juventus – Sampdoria (Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: