Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: újabb feljutó kiléte dőlt el

Az olasz másodosztályú (Serie B) bajnoki címet már korábban bebiztosító Benevento mellett a pénteki fordulóban a másik automatikus feljutó hely sorsa is eldőlt…

 

A Crotone csapata az olasz másodosztályú bajnokság (Serie B) 36. fordulójában aratott győzelmével, valamint a harmadik helyezett Spezia pontvesztésével bebiztosította, hogy az utolsó két kör eredményeitől függetlenül feljutott a Serie A-ba.

A calabriai együttes két év után tér vissza az élvonalba, ahol ősszel története harmadik szezonját kezdheti meg, miután a 2016-2017-es szezonban abszolút újoncként bravúros módon maradt bent, egy évvel később viszont kiesett a legmagasabb osztályból. A korábban játékosként az AC Milanban is megforduló Giovanni Stroppa kisebb megszakítással már két éve irányítja a “Cápákat”, és a második évében elérte a meghatározott célt, az élvonalbeli tagság kiharcolását.

A Livorno elleni 5-1-es győzelem alkalmával szerzett duplája jóvoltából Simy egyedül vezeti a másodosztály góllövőlistáját, így könnyen lehet, hogy az idény gólkirályát is a Crotone fogja adni.

A Serie A-ból az utolsó három forduló eredményeitől függetlenül a SPAL és a Brescia már kiesett, a harmadik kieső helyen jelenleg a Lecce tartózkodik, míg a Benevento és a Crotone mellett a B-ből az élvonalba a rájátszás végső győztese fog feljutni, melyben a harmadiktól nyolcadik helyig bezárólag végző csapatok fognak részt venni augusztusban.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)