Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Visszavonult a 47 esztendős kapus

Talán némi meglepetésre 47 éves korában bejelentette az aktív sporttól való visszavonulását az egyiptomi válogatott közismert kapusa…

Két évvel a válogatottságtól való visszavonulását követően a minap megerősítette aktív pályafutásának befejezését az egyiptomiak egykori 159-szeres válogatott kapusa, Esszam El-Hadary.

“A futball a második feleségem, de most elválunk. Nem térek vissza, az egész rendszerben hibák vannak, a klubok vezetői egymást támadják, csak Isten segíthet a játékosoknak. A karrieremhez nem lehet mit hozzátennem, Egyiptomban nincs jobb kapus nálam.”

A most 47 éves hálóőr a 2016-os oroszországi világbajnokságon a tornák történetének valaha volt legidősebb játékosaként lépett pályára a Szaúd-Arábia elleni csoportmérkőzésen 45 évesen és 161 naposan. Ezzel örökre beírta magát a labdarúgás történelemkönyveibe, a végül elveszített találkozón ráadásul még büntetőt is védett.

El-Hadary pályafutása során négyszer nyerte meg az Afrikai Nemzetek Kupáját, hétszeres egyiptomi bajnoknak mondhatja magát, európai kalandja során pedig svájci kupagyőztes lett a Sion játékosaként. Utoljára a 2019-2020-as idényben az egyiptomi másodosztályban szereplő Nogoom játékosa volt.