Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: a klublegenda Messi jövőjéről jósolt

Az utóbbi időben egyre több találgatás merül fel Lionel Messi jövőjét illetően, hogy vajon a 33 esztendős klasszis még meddig marad a Barcelona játékosa, mikor mondja le a válogatottságot, vagy egyáltalán meddig folytatja karrierjét…

 

A Barcelona legendás játékosa, Xavi a minap egykori játszótársa, Lionel Messi esetleges válogatottbeli szerepvállalásával kapcsolatban tett jóslatot:

“Úgy látom, Messi addig fog játszani, ameddig csak akarja. Fizikailag erős, gyors, egy igazi versenyző fenevad. Nincs kétségem afelől, hogy 2022-ben játszani fog a katari világbajnokságon.”

A hatszoros aranylabdás Messi a két év múlva esedékes világbajnokság idején 35 esztendős lesz, vagyis még mindig megfelelő korban lesz ahhoz, hogy részt vegyen egy újabb, számára az ötödik világbajnokságon. A 138-szoros válogatott Messi ezidáig a felnőttek közt egyetlen nagy tornán sem tudta végső győzelemre vezetni az argentin válogatottat, elvesztették már két Copa América és egy világbajnoki döntőt.

Az pedig már egy másik kérdés, hogy vajon a Barcában meddig láthatjuk még játszani. Bizonyára Messi korából és kondíciójából kifolyólag ez még több évig is lehetséges lehet, de a mostani, “Bartomeu-rezsim” sokat bírált politikája lehet, hogy még a gárda legnagyobb klasszisának nézeteit is befolyásolhatják…