Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Közel állt a távozáshoz az Arsenal játékosa!

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttesének játékosa, Granit Xhaka elismerte, hogy közel állt a távozáshoz a téli átigazolási időszakban.

Xhaka 2016 nyarán került az Arsenal csapatához, akik a Borussia Mönchengladbachtól szerzeték meg őt 45 millió euró ellenében. A svájci középpályás nagyon hamar meghatározó elemévé vált a londoni gárdának és később a csapatkapitányi karszalagot is megkapta. Az idei szezonban azonban volt egy nagyon nehéz időszaka, amikor összekülönbözött a szurkolókkal és viselkedése miatt a csapatból is kikerült. Most erről az iődszakról beszélt a 27 esztendős futballista:

Mindenki tudja, hogy mi történt köztem és a szurkolók között. Az egy nagyon rossz időszak volt. De ugyanakkor ez nagyon fontos is volt, mivel később erősebben tértem vissza. A szurkolók is tudják, hogy az a fajta srác vagyok, aki mindig a 100%-ot adja a csapatért. De az incidens miatt, ami történt nagyon közel álltam ahhoz, hogy elhagyjam az Arsenalt. Korábban ez meg se fordult a fejemben.

A középpályás az incidenst követően több mérkőzésen sem volt a keretbe nevezve, valamint a csapatkapitányi karszalagot is elvették tőle. Mikel Arteta érkezésével viszont ismét jóra fordult Xhaka helyzete:

Amikor Mikel megérkezett a csapathoz sokat beszéltünk. Rá volt szükségem, ő tett helyre engem. Megadta számomra a második esélyt, bizalmat szavazott nekem, és én igyekeztem ezt meghálálni. Amióta ő az edzőnk sokminden megváltozott. Nemcsak a játékosok hozzáállása, hanem minden más is, ami a klubhoz köthető. Mindenki tudja, hogy mi a feladata és mindenki a legjobbját nyújtja a céljaink elérése érdekében. Nagyon jól felkészít minket minden ellenféllel szemben. Az összes edzésre úgy érkezünk, hogy boldogok vagyunk. Ennél nincs fontosabb.

Xhaka ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 40 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 1 gólt szerzett és 2 gólpasszt osztott ki. Szerződése 2023 nyaráig köti az Arsenalhoz. Piaci értékét 24 millió euróra becsüli a transfermarkt.