Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester City: a Barcelona hátvédje a legújabb kiszemelt – sajtóhír

A manchesteri együttes a katalánok több poszton bevethető játékosát szerződtetnék, aki Pep Guardiola kérésére érkezhet.


A spanyol Sport értesülései szerint, a Manchester City megpróbálja leigazolni a Barcelona jobbhátvédjét, Sergi Robertót, aki egyben középpályásként is megállja a helyét.

A 28 éves játékost azért szemelte ki Pep Guardiola, mert több pozícióban is bevethető, ami a folyamatos terhelés miatt nagyon fontos lehet. Eredetileg középpályás, azonban anno Luis Enrique vészmegoldásként jobboldali védőt faragott belőle, ami az alap pozíciója lett mostanra. A hétszeres spanyol válogatott játékost azonban nem lesz egyszerű megszerezni, ugyanis a katalán együttes nem szívesen válna meg tőle, ők inkább Nélson Semedót értékesítenék. Roberto jelenlegi piaci értékét 40 millió euróra becsüli a mértékadó német transfermarkt.de.

A hatszoros spanyol bajnok játékos 2006-ban került a Barcelona akadémiájára, ahol végigjárta a ranglétrát és végig kitartott a spanyol gigásznál, hiába akadt több kérője is. A spanyol védő a katalán együttes színeiben 281 tétmérkőzésen jutott szóhoz, amelyeken 9 gólt és 34 gólpasszt jegyzett.