Új csapatot talált magának a balhés orosz sztárcsatár – HIVATALOS

Ismét csapatot váltott a bajnok Zenit Szentpétervár csapatától távozott egykori orosz válogatott támadó…

A Szpartak Moszkva együttese bejelentette, hogy szerződtette Alekszandr Kokorint, aki a tavasszal a Zenit Szentpétervártól kölcsönben a Szocsi csapatában játszott, és az orosz bajnokságban (Premjer Liga) öt mérkőzésen hat gólt szerzett.

A 29 éves támadó rég nem látott formában zárta az elmúlt idényt, miután az utóbbi években jókora mélyrepüléseken ment keresztül. Kokorin ellen jelenleg is folyamatban van egy eljárás, miután egykori csapattársával, Pavel Mamajevvel közösen 2018. októberben egy étteremben két embert megtámadott és megsebesített: egyikük egy székkel fejen dobta az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium tisztségviselőjét, később pedig a két játékos egy televíziós műsorvezető sofőrjét is megverte. Huliganizmus tette miatt másfél éves szabadságvesztést szabtak ki rá, végül azonban szeptemberben idő előtt szabadulhatott.

Kokorin fénykorában a Dinamo Moszkva színeiben 2012-2013-as és a 2013-2014-es évadban is elérte a 10 gólt, melyet később a 2017-2018-as bajnokságban a Zenit labdarúgójaként is abszolvált.

Balhés magánéleti cselekedetei miatt karrierje zuhanórepülésbe tartott, 2017 óta pedig már a válogatottban sem számolnak az egykori meghatározó játékossal.