Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pochettino már tudja, hol folytatná

A Tottenhamtől novemberben menesztett menedzser, Mauricio Pochettino elmondása szerint a legjobb öt európai bajnokság valamelyikében szeretne visszatérni a kispadra.

Az argentin edző a spanyol El País című lapnak azt nyilatkozta, bár boldog Londonban, szeretne mielőbb ismét csapatot irányítani.

 “Olyan klubnál szeretnék dolgozni, ahol az elnök, a játékosok és a szurkolók ugyanazért, közösen képesek dolgozni, és hisznek abban, hogy a munka gyümölcsöző lesz”

– fogalmazott a 48 éves tréner.

Hozzátette, a Premier League rengeteget profitált a marketingtevékenységéből, de ő személy szerint a spanyol, az olasz, a német és a francia bajnokságot is sokra tartja, és bármelyikben szívesen dolgozna.

“Olyan világban élünk, ahol az eredmények számítanak, az ugyanakkor nagy kérdés, ki mondja meg, mi a jó eredmény? Az, ha győzöl, vagy az, ha felülteljesíted az elvárásokat?”

– utalt Pochettino arra, hogy bár a Tottenhamnél töltött öt és fél szezonja alatt egyetlen trófeát sem sikerült gyűjtenie, viszont négyszer is BL-indulást érő helyre irányította a csapatot úgy, hogy két évig nem szerződtettek új labdarúgót.

Egybehangzó sajtóhírek szerint az argentin szakembert a Benfica és az AS Monaco is szívesen látta volna a kispadján, ám ő olyan klubot keres, amely illeszkedik az általa képviselt játékfilozófiához. A minap ráadásul arról beszélt, hogy még az is megeshet, hogy az általa nem sokra tartott Barcelonát is hajlandó lenne egyszer irányítani.