Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kész eladni saját nevelésű játékosát az Arsenal!-sajtóhír

Anyagi megfontolásból kész megválni Ainsley Maitland-Nilestól az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese.

Maitland-Niles az Arsenal saját nevelésű játékosa, aki 2003 óta az “Ágyúsok” kötelékébe tartozik. A védelem és a középpálya két szélén is bevethető futballista 2017 nyarán került fel a londoni gárda felnőttei közé, ahol összesen már 100 találkozón léphetett pályára. Ez idő alatt 3 gólt szerzett és öt találatot készített elő. Legnagyobb sikere eddig a klubbal, hogy háromszor is megnyerték az FA-kupát.

Más együttesekhez hasonlóan az Arsenalt is alaposan megviselte a koronavírus-járvány gazdasági szempontból. Ennek következtében az FA-kupa diadal után a klub elbocsátott 55 alkalmazottat anyagi megfontolásból. A legfrissebb angol sajtóhírek szerint hasonló indokkal megválhatnak Maitland-Nilestól is, annak ellenére, hogy a vezetőedző, Mikel Arteta számolna a 22 esztendős játékossal.

Az angol futballista ebben a szezonban összesen 32 meccsen jutott szóhoz, amelyeken egyszer talált a hálóba és kétszer szolgálta ki társait. Szerződése még 3 évig köti a londoni alakulathoz. Piaci értékét a transfermarkt 14,5 millió euróra becsüli.