BL: Lewandowski CR rekordjára tör!

A Bayern München ellenállhatatlan góllövő formában futballozó csatárklasszisa 13 gólt szerzett már a Bajnokok Ligája idei kiírásában, amivel látótávolságon belülre (?) került Cristiano Ronaldo korábbi csúcsához. 

CR még a 2013/14-es idényben 17 gólt szerzett az elitsorozatban, amivel abszolút rekorder. A portugál világsztár akkor a Real Madriddal végig versenyben volt a sorozatban – meg is nyerte azt, amit azért is fontos kiemelni, mivel Lewandowskinak a koronavírus-járvány miatt nem lesz lehetősége idén oda-visszavágós párharcokat játszani.

Ha esetleg a Bayern el is jut a döntőig, 2 meccsel biztosan kevesebbet kell játszania a BL-minitornáján, amely Lewandowski gólszerzési lehetőségeire nagyban hatással lehet.

Persze a lerövidített sorozat nem jelenti azt, hogy a 31 esztendős lengyel klasszis reménytelen küldetésre vállalkozna, hiszen elég csak megjegyezni azt, hogy CR anno 3 meccsel a vége előtt egyel szerzett több gólt (14), mint most Lewandowski.

Ráadásul a Bayern sztárjának közel két gólos átlaga (1,85-jelenleg – a szerk.) van idén a Bajnokok Ligájában, ami szintén egy esetleges rekordbeállítást/döntést sejtet – Persze ehhez a sorozat egyik, ha nem a legnagyobb idei esélyesének tartott Bayernnek el kellene jutni a fináléig (…)