Juventus: újabb két játékosra nincs szükség

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2020 augusztus 11. 07:30

Blaise Matuidi távozása után legalább további két labdarúgó Juventustól való búcsújára lehet számítani, miután az újonnan kinevezett vezetőedző nem számol velük…

Az újdonsült vezetőedző Andrea Pirlo a beszámolók szerint az MLS-be szerződő Blaise Matuidi mellett egy másik világbajnok középpályás, Sami Khedira játékára, valamint az argentin gólfelelős, Gonzalo Higuaín szerepvállalására sem számít a jövőben a Juventus csapatában.

A 33 esztendős német középpályás 2015-ben a Real Madrid csapatától került a torinóiakhoz, ahol eleinte jó ideig rendkívül hasznos tag volt a középpályások védekezésében, azonban az elmúlt két szezonban együttesen mindössze 22 bajnoki mérkőzésen tudott a mindenkori vezetőedző rendelkezésére állni sorozatos sérüléseiből kifolyólag. Bizonyára leginkább ez vezetett ahhoz, hogy a Juventus a jövőben már nem számít a szolgálataira.

Higuaín távozása már hosszabb ideje téma volt a világsajtóban, az argentin visszatérésről és az MLS-be szerződéséről egyaránt lehetett már olvasni, most pedig ismét felerősödhetnek a találgatások. A 32 éves argentin csatár a 2007 és 2013 között 264 fellépés alatt 121 találatot szerzett a “királyi gárda színeiben. Ezt követően Olaszország felé vette az irányt: három szezont töltött a Napoli alkalmazásában, s a 2015-2016-os idényben új Serie A-s rekordot állított fel egy szezon alatti 36 szerzett góljával, majd azon a nyáron az ősi rivális Juventus szolgálatába szegődött. Első szezonjában szállított 32 találatát nem tudta megismételni a rekordbajnoknál, kölcsönben megfordult az AC Milanban és a Chelsea-ben is, az aktuális kiírásban 11 gólig és 8 gólpasszig jutott.