Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Szenteknél folytatja a sokak által csábított hátvéd!-Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Southampton együttese hivatalos fórumain jelentette be, hogy megszerezték a Real Valladolid hátvédjét, Mohammed Salisut.

Salisu a most véget érő szezon elején került fel a Valladolid felnőttei közé, ahol rögtön helyet követelt magának a védelem tengelyében. Teljesítményének köszönhetően hamar felfigyeltek rá a topcsapatok, így várható volt, hogy igen hamar tovább fog állni. Spanyolországból a legfőbb kérőjének az Atletico Madrid gárdáját tartották, míg külföldről a Southampton és a Manchester United érdeklődéséről lehetett hallani.

A ghánai hátvéd végül a Southamptonhoz írt alá. Az angol klub a mai nap folyamán bejelentette, hogy sikerült mindenben megegyezniük a Valladoliddal és a játékossal, akiért 12 millió eurót fizettek. A “Szentek” menedzsere, Ralph Hasenhüttl nagyon elégedetten nyilatkozott a transzfer véglegesítése után:

Ez egy nagyon fontos igazolás számunkra. Salisu jól passzol a klub profiljához. Ő még nagyon fiatal, hatalmas potenciállal, de ugyanakkor a csapat hasznára tud lenni, amint beilleszkedik közénk. Nagyon tetszett az, amit láttam róla még a Valladolid játékosaként. Rendkívül erős, nyugodt és a labdával is jól bánik. Szerintem hasznos eleme lesz majd a csapatnak és remélem sokat tudunk neki segíteni, hogy a fejlődése töretlenül haladjon tovább. Van már pár jó középhátvédünk, de Salisuval még több opciónk lesz.

Salisu ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 32 találkozón lépett pályára, amelyeken 1-1 gólt és gólpasszt jegyzett. A Southamptonnal 4 éves szerződést írt alá. A Sotonnak a ghánai játékos a második igazolása a nyári szezonban, ugyanis korábban a Tottenhamtől megszerezték a jobbhátvéd Kyle Walker-Peterst.