Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arda Turan: Valverde nem adott nekem esélyt!

A Barcelona korábbi játékosa, Arda Turan úgy véli, hogy Ernesto Valverde miatt kellett idő előtt távoznia a katalánoktól.

Arda Turan 2015 nyarán igazolt a Barcelona gárdájához az Atletico Madridtól, ahol az első időszakban megkapta a lehetőséget a bizonyításra. A katalán csapat mezét összesen 55 alkalommal ölthette magára, amelyeken 15 gólt és 11 gólpasszt jegyezhetett fel. Ernesto Valverde érkezésével a török háttérbe szorult és két évvel ezelőtt kölcsönadták őt a Basaksehirnek, ahol egészen idén januárig játszott. A szezon végén a középpályás szerződése lejárt a Barcával, így szabadügynökké vált. Nagyjából egy héttel ezelőtt talált magának új csapatot a 33 esztendős játékos, hiszen, ahogy arról beszámoltunk, Turan a Galatasarayhoz került.

A török szélső úgy véli, hogy jóval többre vihette volna a Barcelonában, ám Valverde jelentéktelenné tette őt a csapatnál. Ennek legutóbbi interjújában hangot is adott:

Úgy igazoltam a Barcelonához, hogy előtte én voltam az Atletico Madrid 10-ese, ahol meghatározó szerepet töltöttem be. Egészen Valverde érkezéséig a Barcánál is fontos szerep jutott nekem, de ő úgy kezelt, mintha ott se lennék, még a barátságos meccseken se adta meg a lehetőséget. Pedig a Barcánál volt olyan időszakom, amikor nekem voltak a legjobb statisztikáim Neymar, Messi és Suárez után. Nem tudtam elfogadni ezt a bánásmódót, ezért a távozás mellett döntöttem. Nem akartam tovább maradni, mert nem voltam boldog, hiába a Barcelonáról volt szó. Üldögélhettem volna tovább a padon, hogy felvegyem a fizetésem, de a pénz sosem volt prioritás számomra. Én csak játszani akartam.

Turan végül úgy távozott a Barcától, hogy nyert 1 bajnoki címet, kétszer a Spanyol Kupában is az első helyen végeztek, valamint 1-1 alkalommal a Spanyol- és az Európai Szuperkupát is a magasba emelhette.