David Silva már másik olasz csapattal tárgyal – sajtóhír

F. Ádám
F. Ádám
újságíró, 2020 augusztus 14. 07:00

Annak ellenére, hogy a korábban olasz és angol források egyaránt biztosra vették, hogy a Manchester City lejárt szerződésű játékosa a Serie A-ba igazol, lehet hogy mégsem az eredetileg emlegetett csapat színeiben teheti meg mindezt…

 

A Corriere dello Sport legfrissebb beszámolói értelmében a Lazio csapatának nem sikerült megállapodnia David Silva fizetési igényeiről, így a Manchester City együttesét közel egy évtized után elhagyó középpályás most a Juventus csapatával kezdeményezett tárgyalásokat.

A 34 esztendős labdarúgó 2010-ben a City kedvéért intett búcsút a Valenciának, amely a közelmúltban ugyancsak mutatott érdeklődést iránta. Annak idején négy szezont töltött a “Denevérek” színeiben, s tagja volt a 2008-ban Király-kupát nyerő együttesnek. Silva 2010 óta több mint 400 tétmérkőzésen szerepelt a Manchester City csapatában, lejáró szerződése azonban nem került meghosszabbításra. Az egyszeres világ-, és kétszeres Európa-bajnok spanyol klasszis négy angol bajnoki címet és két FA-kupa-győzelmet regisztrált a City futballistájaként.

Silvával kapcsolatban korábban Távol-keleti és MLS-ből érkező ajánlatokról számolt be a világsajtó, azonban a legfrissebb értesülések egy sokkal valószínűbb lehet, hogy marad Európában, a római vagy a torinói egylet színeiben pedig a következő szezonban a Bajnokok Ligájában is ugyanúgy játszhatna, mint eddig.