Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: megdöbbentő számok a Bayern-Barca meccsről

Bár egyértelmű esélyesként várta a Bajnokok Ligája negyeddöntőjét, arra bizonyára senki nem számított, hogy a Bayern München 8-2-re fogja lemosni a Barcelona csapatát péntek este…

Az elképesztő különbségű mészárlás margójára természetesen sok kérdést felírhatunk: a Barcelona ennyire gyenge, vagy a Bayern München van most ennyire kimagasló formában?! Ami biztos, hogy számtalan történelmi rekord megdőlt a mérkőzésen:

Most először szerzett egy csapat nyolc gólt a BL egyenes kiesés szakaszában. 2007-ben a Manchester United 7-1-re verte az AS Romát legutóbb ugyancsak hatgólos különbséggel.

A Bayern München eggyel több gólt (8) szerzett a mérkőzésen, mint ahányszor a Barcelona egyáltalán kapura lövéssel próbálkozott (7).

Cristiano Ronaldo (2014, 8 meccs; 2018, 11 meccs), Ruud van Nistelrooy (2003, 9 meccs) és Luis Aragonés (1970, 8 meccs) után Robert Lewandowski a negyedik olyan labdarúgó, aki egymást követő nyolc BEK/BL-mérkőzésen gólt szerzett.

Thomas Müller már hat gólt szerzett a Bajnokok Ligájában a Barcelona ellen, ezzel megelőzte az eddigi rekordert, Andrij Sevcsenkót (5).

A Bayern München csapata a 2019-2020-as idényében szerzett 155 góljával már megdöntötte a korábbi klubcsúcsot (152), a BL-ben ugyancsak klubrekordot állított fel 39 találattal.

2006 óta a most fordul elő először, hogy Lionel Messi és Cristiano Ronaldo aktuális csapata sem jutott be az elődöntőbe a BL-ben.

2007 óta először nincs spanyol klubcsapat a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata között.