Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiola: “mi voltunk a jobbak…”

A Manchester City óriási meglepetésre kiesett az Olympique Lyon ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, így az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem tudtak kilépni az árnyékukból, és újfent nem jutottak be a legjobb négy közé…

Érthető volt, hogy a váratlan fiaskó után Pep Guardiola kissé csalódottan értékelte a Manchester City Lyon elleni szereplését, és a sorozattól való kiesését:

“Egy napon áttörik a gát, és eljutunk az elődöntőig. Az első húsz-huszonöt percben megszenvedtünk azzal, hogy megtaláljuk a réseket a védelmükben. Úgy érzem, mi voltunk a jobbak, de ebben a sorozatban tökéletesnek kell lenni a sikerhez. Sok mindent jól csináltunk, de ez nem volt elég, a tizenhatosokon belül hibáztunk a kritikus pillanatokban. Raheem Sterling a hajrában kihagyott ziccere? Egy ilyen szituációban egyenlítened kell, és jön a hosszabbítás, de aztán megkaptuk a harmadik gólt, és ezzel vége is lett a mérkőzésnek. Amikor visszatérnek a játékosok a szünet után, lelket kell majd önteni beléjük, ez a csapat ugyanis megérdemli, hogy a mostaninál tovább jusson a BL-ben.”

A Bajnokok Ligája elődöntőjében a Lyon ellenfele a Bayern München lesz, a másik ágon pedig az RB Leipzig és a PSG találkozik majd egymással.