Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: csődközelben a patinás klub – sajtóhír

Több spanyol forrás is megerősítette, hogy rendkívül súlyos anyagi gondokkal küzd a 2019-2020-as idényben még a Bajnokok Ligájában is induló spanyol élvonalbeli (La Liga) Valencia csapata…

Spanyol lapok beszámolói szerint végveszélybe kerülhet a 2000-ben és 2001-ben egyaránt BL-döntőt játszó Valencia csapata, amely a minap a francia nyelvű közösségi oldalán egyértelmű üzenetet tett közzé:

“A csapat nem tudja kifizetni a játékosokat. A pénzügyi helyzet kiábrándító. A klub vezetőségének megoldására a játékosok nemet mondtak. Ha nem sikerül megegyezni, a csapat semmilyen sorozatban nem fog tudni indulni.”

A játékosok az idény előtt megállapodtak a klubbal, hogy a csapat havi részletekben fizeti ki a béreket. A részletek közül azonban a januári és a júniusi teszi ki a bérek legnagyobb részét, és a júniusi kifizetés a mai napig nem történt meg. A beszámolók szerint a klub újabb fizetéscsökkentésre kérte a játékosokat, melyet azonban a többség nem hajlandó elfogadni, miután a labdarúgók egyre rosszabb viszonyban vannak a klubtulajdonos Peter Limmel.

A tervek szerint az egykori hatszoros bajnok minél több értékes játékosát pénzzé akarja majd tenni, hogy fennmaradjon, ahogyan a közelmúltban már eladta Dani Parejót és Francis Coquelint a Villarrealnak.