Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA Ifjúsági Liga: a Real Madrid és a Benfica került be a döntőbe!

Az elődöntőket rendezték szombat délután az UEFA Ifjúsági Ligában, ahol már csak négy csapatnak volt esélye a fináléra – kettő azonban ezek közül kiemelkedett.

Az az igazság, hogy két hatalmas rangadóra lehetett számítani. Minőségi futballra, kiegyenlített játékra és nagy izgalmakra. Ezzel szemben elég egyoldalúak lettek az elődöntők – váratlanul nagy volt a különbség a felek között.

Az Ajax például a Midjylland elleni magabiztos siker után sokat várhatott patinás támadósorától – még ha hátrébb történtek is személyi változások (okkal) a kezdőcsapatban. Hiába azonban az új kapus, vagy a kicserélt középpálya, a Benfica már az első félidőben is elnyomta a holland csapatot. A piros mezesek többször is helyzetekig jutottak ellenfelük hátsó bizonytalanságait kihasználva, ez az állapot pedig gyakorlatilag a mérkőzés teljes egészében fennmaradt. A kérdés csak az volt, hogy mikor törik meg a jég és kerül hátrányba John Heitinga együttese. Nos, a vezető gólig egészen a 42. percig kellett várni, amikor is az Ajax csapatkapitánya, Llansana hibája után szerzett labdát kitűnő helyen a portugál csapat, Tiago Araujo pedig könyörtelenül bombázott távolról a hálóba. A második félidőben folytatódott a fojtogató Benfica-fölény. Az Ajax cseréi nem segítettek, Embalo viszont a 75. percben betalált, a 79. percben pedig egy büntető után is eredményes volt a portugál csapat. 3-0 a vége, lemosták az Ajaxot.

Hasonlóan telt az első félidő a másik találkozón is. Habár a statisztikák szerint a lövések száma hasonló volt a Salzburg és a Real Madrid között, valójában csak a Real volt a pályán. A rózsaszín mezben pompázó La Fabrica növendékek jól támadtak le és rendszeresen nehéz helyzetbe hozták az osztrák alakulat védelmét – akik hibáztak is jó sokat. A 4. percben Okoh tette haza rosszul a labdát, amire lecsaptak a spanyolok és Latasa azonnal meg is szerezte a vezetést. Raul együttese pedig nem vett vissza. A Real nyomta tovább, a 32. percben pedig Gutierrez is eredményes volt. A második játékrész azért hozott némi változást. Főleg az a gól, amit a Salzburg szerzett az 50. percben büntetőből Sucic révén. Ez a találat reményt adott az osztrákoknak, hogy befogják ellenfelüket és akár idővel felül is kerekedhessenek. A spanyolok azonban nagyon éretten védekeztek, tudatosan átadták a területet és jól osztották be erejüket. Ennek volt köszönhető, hogy a hajrában már a Salzburg irányított ugyan, de komolyabb lehetőségekig már nem jutottak el. A Real magabiztos volt és csak annyit adott bele, amennyit feltétlenül kellett. Nem forgott veszélyben a továbbjutásuk. A Salzburg színeiben ezúttal nem lépett pályára Major Sámuel.

A döntőt augusztus 25-én, kedden rendezik majd 18:00-kor. Az uefa.tv-n található hozzá stream.

https://www.youtube.com/watch?v=kENpVZzwpmo

Ajax – Benfica 0-3
G.: Tiago Araujo (42.), Embalo (75.), Dantas (79. – büntető)

RB Salzburg – Real Madrid 1-2
G.: Latasa (4.), Gutierrez (32.), Sucic (50. – büntető)