Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ezért maradt ki Dzsudzsák a válogatottból

Ahogyan arról beszámoltunk, a hétfői napon nyilvánosságra került a magyar válogatott kerete a nemzeti csapat első két, szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésére…

Az MLSZ hétfő délutáni sajtótájékoztatójának keretein belül jelölte ki Marco Rossi szövetségi kapitány az első két Nemzetek Ligája-fellépésre készülő keretét, melyben a legnagyobb meglepetés egyértelműen Dzsudzsák Balázs hiánya. Ennek prózai oka van az olasz kapitány szerint:

“Két évvel ezelőtt, amikor elfogadtam ezt a megtisztelő feladatot, megadtam a vezérelveimet. Akkor is volt egy ilyen helyzet, Balázs nem játszott, és kerettag sem lett. Most ez megismétlődött. Örültem volna, ha a válogatott számíthat rá, de mivel nem vesz részt mérkőzéseken, erről nem lehetett szó. Lehet rám azt mondani, hogy jó vagy rossz szövetségi kapitány vagyok, de az biztos, hogy őszinte és lojális vagyok, ezeket a döntéseimet senki más nem befolyásolja.”

Rossi némi meglepetésre négy újoncot is behívott és több poszton is bátran számít fiatal játékosokra: “A fiatalokat nem azért hívtam be, mert nincs más játékos, hanem mert számítok rájuk és ha bizonyítanak a következő mérkőzéseken, akkor ugyanígy szerepelni fognak a keretben Bulgária ellen is.”

A magyar válogatott a következő hónapban kezdi meg a szereplését a Nemzetek Ligája legújabb kiírásában a másodosztálynak számító B divízióban. Rossi együttese először Törökországban vendégeskedik szeptember 3-án, majd három nappal később Oroszországot látja vendégül.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Mol Fehérvár FC)
Védők: Baráth Botond (Budapest Honvéd), Bese Barnabás (OH Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Korhut Mihály (DVSC), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus), Tamás Krisztián (Budapest Honvéd)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kalmár Zsolt (DAC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (DAC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg – Ausztria)
Támadók: Babati Benjamin (ZTE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Sallai Roland (Freiburg – Németország), Simon Krisztián (Újpest FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles – Hollandia)

A magyar válogatott programja a Nemzetek Ligájában:

Szeptember 3., 20.45 Törökország–Magyarország
Szeptember 6., 18.00 Magyarország–Oroszország
Október 11., 20.45 Szerbia–Magyarország
Október 14., 20.45 Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45 Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45 Magyarország–Törökország