Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juve: nem alkotott maradandót, így az angolok visszaküldenék a válogatott csatárt

Még mindig várják az áttörést Torinóban a fiatal olasz csatár, Moise Kean esetében. A Premier League-ben sem szakadt ki nála a gólzsák.

Nehéz helyzetben az olasz válogatott támadó, Moise Kean. Az előző szezonban az Everton együttesében 29 meccsen mindössze két találatig jutott a PL-ben. Ettől a teljesítménytől jelentősen többet vártak tőle Liverpoolban: sem Marco Silva, sem pedig Carlo Ancelotti irányítása alatt nem tudott igazán kiteljesedni. Temetni persze még nem kell, hiszen még csak 20 éves. De mégis: mi lesz vele a folytatásban?

A Juventus a városi rivális Torino utánpótlásából nyúlta le Keant még 2011-ben. Onnantól a csatár végigjárta a szamárlétrát és az utánpótlás-válogatottak húzóembereként egészen a Zebrák felnőtt csapatáig jutott. A 2017/18-as szezonban a Hellas Verona együttesében szerepelt kölcsönben, ahol némi rutinra is szert tett a Serie A-ban, a rákövetkező szezont pedig a Juvénál dolgozta végig. A Transfermarkt 2019 januárjára lövi be eddigi pályafutása csúcsát: ekkor a portál 40 millióra becsülte az értékét. Azóta viszont elindult egy lejtmenet és ezt kihasználva csapott le rá mindössze 27,5 millió euróért az Everton ekőző nyáron.

Az angol kaland viszont nem jött be, így a játékos nehéz helyzetbe került. Az Everton szeretné valamilyen módon visszaadni őt a Juvénak, akik jelenleg csatárgondokkal küzdenek és már javában keresik a játékospiacon a szóba jöhető gólfelelősöket. Kean legfeljebb egy vészmegoldás lehet ilyen szempontból, kezdőként rövid távon nem számolhatnak vele. Ugyanakkor talán nem lenne butaság a részükről, ha visszavennék saját nevelésüket. Talán Pirlo kezei alatt ismét visszatalálna a régi formájához.