Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: az elnök lemondását követelik, de…

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, kedd este Lionel Messi benyújtotta a távozási kérelmét a Barcelona vezetősége felé, amely azonnal összeült és válságértekezletet tartott…

Az argentin TyC Sports információi szerint a tanácskozáson több igazgatósági tag lemondásra szólította fel Josep Bartomeu klubelnököt, aki viszont erre egyáltalán nem volt hajlandó. Válaszul több igazgató benyújtotta lemondását, mások pedig bizalmatlansági indítványt kezdeményeztek Bartomeu-val szemben.

A Blaugrana vezetősége amerikai AP hírügynökségnek elismerte, hogy Lionel Messi hivatalosan értesítette őket a döntéséről, és viszontválaszukban azt írták, szeretnék, hogy a hatszoros aranylabdás maradjon és náluk fejezze be pályafutását.

Messi 2004 óta több mint 700 tétmérkőzésen lépett pályára a Blaugrana színeiben, és bár az évek során időről időre korábban is felröppentek a távozásáról szóló pletykák, a klub iránti elkötelezettsége olyan erős volt, hogy mindezt nem lehetett komolyan venni. Most viszont a játékos bizalma alaposan megingott a Barca vezetősége irányába, és nem túlzás azt állítani, hogy minden eddiginél közelebb áll ahhoz, hogy elhagyja szeretett csapatát.

A hatszoros aranylabdás klasszis szerződése azon záradékára hivatkozva szeretne csapatot váltani, amely lehetővé teszi számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz, csakhogy annak határideje júniusban lejárt, így az sem elképzelhetetlen, hogy pereskedéshez vezethet az ügy, mivel Messi viszont úgy értelmezi, az adott szezon végén dönthet a folytatásról, márpedig az idény a Bajnokok Ligája lisszaboni nyolcas döntőjével zárult.