Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Manchester United megszerezte az Ajax középpályását!-Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United leigazolta az Ajaxtól Donny van de Beeket.

Donny van de Beek a Manchester United játékosa lett. A Real Madrid által is csábított középpályást régóta összeboronálták a “Vörös Ördögökkel”, akik 39 millió eurót fizettek érte. Ez az összeg a későbbiekben tovább emelkedhet bizonyos kritériumok teljesülése esetén. Van de Beek 5 éves szerződést írt alá a manchesteri alakulatnál, amely további egy évvel meghosszabbítható. A játékos az alábbiakat mondta a hivatalos bejelentés után:

Nem tudom szavakba önteni, hogy milyen csodás érzés egy ekkora történelemmel rendelkező klubhoz igazolni. Szeretnék mindenért köszönetet mondani az Ajaxnak, hisz ott nőttem fel. Úgy érzem kész vagyok megtenni a következő lépést a karrieremben és szeretnék a legmagasabb szinten teljesíteni. A csapatban számos kiváló középpályás van, akiktől szeretnék tanulni és a segítségükre lenni a saját tapasztalataimmal. A klub nagyon jó irányba halad az új projektjében és ennek én is a részese akarok lenni. Már nagyon várom a közös munkát.

A 23 esztendős középpályás az Ajaxban nevelkedett, ahol 2015-ben debütált a felnőttek között. Tevékeny részese volt a csapat tavalyi BL menetelésének, valamint a 2017-es EL döntős gárda tagja is volt. A holland sztárcsapat színeiben összesen 175 alkalommal lépett pályára, amelyeken 41 gólt és 34 gólpasszt jegyzett, továbbá 3 trófeát nyert. Az előző idényben minden sorozatot figyelembe véve 37 meccsen kapott szerepet és ez idő alatt 10 találat és 11 előkészítés fűződött a nevéhez.