Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: Bravúros győzelemmel kezdett a magyar válogatott!-videóval

Alaposan felforgatott kerettel érkezett a magyar válogatott Törökországba a Nemzetek Ligája 1. fordulójára. Ennek ellenére Marco Rossi tanítványai nagyon összeszedett játékkal rukkoltak elő, ami Szoboszlai Dominik szabadrúgásgóljával együtt 3 pontot ért.

Két veszélyes próbálkozással kezdtek Marco Rossi tanítványai. Először Sallai tudta majdnem elpöckölni a labdát a kapus mellett, majd Holender tekerésénél kellett nagy bravúrt bemutatnia Cakirnak. A 19. percben aztán újabb veszélyes helyzetet úsztak meg a törökök, miután Szoboszlai lövése a kapufán csattant. A 31. minutumban ismét a kapufa mentette meg a hazaiakat, ezúttal Holender kísérlete után. Ezt követően Szalai Ádámnak volt két veszélyes lövése. Az első játékrészben a magyar válogatott nagyon összeszedett játékot mutatott és fölényben futballozott.

A második félidőben a törökök előtt is kialakult egy nagy lehetőség Burak Yilmaz által, Gulácsi azonban hárítani tudott. A 66. percben Willi Orban révén újabb veszélyes helyzet alakult ki a magyarok előtt, de a kapus bravúrral hárított. A 80. percben aztán megszerezte a vezetést a magyar válogatott! Szoboszlai jó 30 méterről lőtt rá egy szabadrúgást, ami a kapufáról ezúttal befelé pattant, 0-1! A második játékrész ugyan jóval kiegyenlítettebb játékot hozott, a magyar válogatott összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

Törökország – Magyarország 0-1 (0-0)
Helyszín:
Yeni 4 Eylül Stadyumu Vezette: Artur Soares Dias
Gólszerző: -ill.
Szoboszlai (80.)
Sárga lapok:
Yilmaz (36.), Kahveci (90+1.) ill. Sigér (45.), Fiola (59.), Lang (75.)
Kiállítás:

Törökország: Cakir – Meras, Söyüncü, Demiral, Muldur – Yandas (Kahveci 58.), Ayhan, Kilinc (Karaman 76.), Calhanoglu, Kutucu (Yazici 46.) – Yilmaz Szövetségi kapitány: Senol Gunes

Magyarország: Gulácsi – Szalai A., Lang, Orban – Fiola, Sigér (Schafer 60.), Nagy, Sallai (Kalmár 81.), Holender – Szoboszlai, Szalai Á. (Nikolics 71.) Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Szoboszlai gólja:

A B divízió 3. csoportjának eredményei és további programja:

Csütörtök:
Oroszország 3–1 Szerbia

Vasárnap:
20:45 Magyarország – Oroszország (Tv: M4 Sport)
20:45 Szerbia – Törökország