Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Real Madridtól igazolt az Everton! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Everton együttese a várakozásoknak megfelelően megszerezte James Rodriguezt a Real Madridtól.

Allan után újabb nagy névvel erősítette meg keretét az Everton. A liverpooli alakulat ezúttal James Rodriguezt igazolta le, aki korábban együtt dolgozott Carlo Ancelottival a Real Madridnál és a Bayern Münchennél is. Az angol együttes 22,4 millió eurót fizetett a kolumbiai játékosért. James 2+1 éves szerződést írt alá a klubbal. A középpályás az alábbiakat mondta a hivatalos bejelentés után:

Nagyon boldog vagyok, hogy ehhez a klubhoz igazolhattam, amely ilyen nagy történelemmel rendelkezik. A menedzser is nagyon jól ismer engem, tudja mire vagyok képes. Ugyanaz a célom, mint a klubnak: nagy dolgokat elérni és trófeákat nyerni. Azért jöttem ide, hogy még jobb futballistává váljak és azért is, hogy segítsek a csapatnak a következő szintre lépni. Carlo egy nagyon fontos oka volt annak, hogy ide igazoltam. Kétszer is volt már az edzőm és az ő irányítása alatt nagyon jól éreztem magam.

James 2014 nyarán került a Real Madridhoz a sikeres vb szereplése után. Karrierje első szakasza nagyon jól alakult a “királyi gárdánál”, de Zidane érkezését követően fokozatosan kiszorult a csapatból. 2017-ben két évre kölcsönadták őt a Bayern Münchennek, ahol nem teljesített rosszul, ám végül a bajor sztárcsapat sem vásárolta őt meg. A legutóbbi szezonban a Realnál minden sorozatot figyelembe véve 14 mérkőzésen kapott szerepet 728 perc erejéig. Ez idő alatt 1 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A Real Madriddal kétszer megnyerte a La Ligát, valamint a Bajnokok Ligáját is, összességében pedig 9 trófeával gazdagotott a spanyol fővárosban.