Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NL: “jobban játszottunk, mint az oroszok”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott egygólos vereséget szenvedett Oroszország ellen a Nemzetek Ligája új kiírásának második fordulójában…

A 3-2-es vereség után a magyar válogatott olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi elégedetten nyugtázta, hogy csapata 0-3-ról fel tudott zárkózni, és a hajrában esélye volt az egyenlítésre:

“Balszerencsések voltunk, ugyanakkor a teljesítménnyel elégedettek lehetünk. Ha megnézzük a mérkőzés statisztikáit, minden tényezőben jobbak voltunk az oroszoknál, kivéve a gólok számában. A háromból kettőt ugyanolyan hiba miatt kaptunk, mozgásban későn reagáltunk. Ezt az időzítést még automatizálni kell, ugyanakkor voltak olyanok is, akik fáradtabbak voltak. De a teljesítményt tekintve jól játszottunk, jobban játszottunk, mint az oroszok.

Törökországban megérdemelten nyertünk, ma este pedig szerintem nem érdemeltünk vereséget, mert nulla háromról úgy jöttünk fel kettő háromra, hogy megvolt az esélyünk az egyenlítésre. Nem emlékszem arra, hogy az utóbbi nyolc évben, amióta Magyarországon dolgozom, előfordult volna ilyesmi a válogatottnál.

Szerintem megvan az okunk arra, hogy optimisták legyünk a bolgárok elleni selejtező előtt, de nekem lehet, hogy sajátos a nézőpontom. Mindig is azon az állásponton voltam: ha a teljesítmény és az eredmény nem megfelelő, akkor felállhatok.”